Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart 2020 zou Leuteke #hebikietsaanvanu spelen, een stuk over een middelbare school, waar de competitie tussen de naaiklas en de modellen uit de andere klassen duidelijk voelbaar is. Corona besliste er echter anders over… Op de vooravond van onze generale repetitie werd door de regering besloten dat het land vanaf de week nadien in lockdown zou gaan. We hadden geen andere keuze dan onze voorstelling volledig te annuleren.

Ondanks onze voornemens om dit stuk opnieuw in te plannen op een ander moment, hebben we moeten vaststellen dat dit – mede door de langdurige onduidelijke situatie, veranderende regels met betrekking tot culturele evenementen en het feit dat het niet eenvoudig was om de acteurs allemaal vrij te maken (voor velen van hen was dit sowieso hun laatste jaar om met Leuteke mee te kunnen spelen) – onmogelijk was.

#hebikietsaanvanu is het eerste, en hopelijk ook laatste, stuk in de geschiedenis van Leute dat volledig klaar was om opgevoerd te worden, maar waar we geen publiek van hebben kunnen laten genieten. Toch houden we warme herinneringen over aan de opbouw naar de nooit uitgevoerde apotheose. We willen dan ook graag iedereen bedanken die zich tot het allerlaatste moment heeft ingezet om toch te proberen om dit project tot een goed einde te brengen: alle acteurs en actrices, iedereen die mee werkte aan het decor, attributen uitzocht, hielp met flyeren, zich inzette voor licht en geluid, … En uiteraard, met naam en toenaam: Hanne Evens en Indy Karnas die als regisseurs en begeleiders hun schouders onder deze gedenkwaardige productie hebben gezet. Aan allen: DIKKE MERCI!

Categorieën: Leuteke